REDISSENY DELS DRONS PER A FINS PROFESSIONALS

twitteryoutubeinstagram

automaticaplus-seguimiento-gps-dronesREDISSENY DELS DRONS PER FINS PROFESSIONALS

La direfencia entre ciència ficció i futur és la materialització del que ha estat imaginat.

Avui dia, la idea de vehicles en moviment sense conductor, encara sembla ciència ficció, és el concepte de redisseny dels drons per fins professionals, tot i que ja tenim alguns exemples en el cas de magatzems intel·ligents en els quals els carretons, en complicitat amb les prestatgeries intel·ligents, són capaços de preparar comandes llestos per lliurar , sense intervenció humana.

Els drones, ja no són ciència ficció, s’estan estudiant, i ja esxisten els primers prototips de drones per a la inspecció de línies elèctriques de vies de trens, per a transport i distribució de mida petita. En l’actualitat, aquests treballs es realitzen amb helicòpters, o es precisa d’un tècnic que es desplaci als trams de revisió. La mida de l’helicòpter i la necessitat d’un pilot amb llicència, fan que aquesta tasca sigui perillosa i cara. I per a un tècnic de treballs verticals, sempre hi ha un risc, fins i tot quan ell o ella estigui utilitzant correctament el seu equip de seguretat. El DRONE pot volar i prendre fotografies en molt menys temps, alhora que l’operador que ho controla, el hacel des de la seguretat i el confort de treballar “amb els peus a terra” (mai millor dit).

Quant al legal, la tecnologia va molt més ràpida que la legislació causa dels constants canvis o avenços en poc temps entre ells. Abans d’usar un drone amb fins professionals, cal consultar el tema de llicències i permisos tant del personal que controlarà els drones com per les àrees o zones en què es mouran.

Fins ara, tota la tecnologia dels vehicles d’empresa s’encara a equipar al vehicle amb eines i utilitats encarades al servei de la persona que el fa servir, ja sigui tècnic, comercial o repartidor. Però en els últims avenços tecnològics, part de l’equipament i tecnologia implantats, ja formen part d’un sistema autònom intel·ligent sense necessitar la persona per a segons que actuacions. Per exemple, els telèfons intel·ligents, cases intel·ligents, fins i tot parabrisa intel·ligents – ¿per què no vehicles o drones intel·ligents?

Encara que hi ha alguns “peròs” a solucionar, com la durada, pes i mida de les bateries o l’abast de les emissores de ràdio control, sembla inevitable que l’ús de drones seguirà augmentant en les operacions d’empreses de servei que tenen flotes de vehicles .

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail